Bemesten - Loonbedrijf Lageveen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bemesten

Diensten
- Sleepslangbemesten
Wij werken met een drie man systeem. Hierbij is een extra trekker die de slangen tijdens het bemesten opruimd en in het volgende perceel klaar legt. De bemester heeft een werkbreedte van 12 meter en beschikt over sectieafsluiting. Tijdens het keren wordt de bemester afgesloten. De mest gaat dan naar de buffertank in de fronthef, waardoor de pompwagen door kan pompen. De buffertank wordt tijdens de volgende werkgang weer leeggepompt. We beschikken over ±2000m aan slangen.
- Zodebemesten
Voor het zodebemesten maken we gebruik van een 12m3 Joskin tank met een Veenhuis zodebemester. De bemester is 6.84m breed. De combinatie is voorzien van een drukwisselsysteem.
- Bouwlandbemesten
Om bouwland te kunnen bemesten hebben we een 4.5m brede Joskin bemester, welke achter onze 12m3 Joskintank past. De Joskintank is uitgerust met een drukwisselsysteem.
Verder hebben we een 5m brede Schouten Mammut bemester. Deze kan met de sleepslang gebruikt worden.
- Vaste mest strooien
Voor het verspreiden van de vaste mest beschikken we over een Joskin Tornado2 stalmeststrooier.De strooier wordt ook verhuurd.
- Kalkstrooien
De kalk strooien we met een Bredal strooier. We hebben meestal kalk op voorraad zodat we u snel van dienst kunnen zijn. 
De kalkstrooier is ook te huur, zodat u zelf kunt strooien. De vrachten kalk worden door ons gewogen op onze weegplateau's.
- Mestpompen 
Om mest van een put naar een andere put of mestsilo te pompen hebben wij een bsa-pomp. Deze is voorzien van een ±3m3 watertank waarmee de slangen schoongemaakt kunnen worden. Voor de grotere afstanden beschikken we over een 8000l vacuumtank. Beide machines zijn te huur.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu