Oogsten - Loonbedrijf Lageveen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Oogsten

Diensten
- Maaien
Voor het maaien maken we gebruik van een Krone EasyCut Triple maaier. Hiermee maaien we ongeveer 8.7m breed in een keer. De maaiers zijn voorzien van kneuzers en breedafleg.
- Kuilen 
Voor het kuilen hebben we de beschikking over 4 opraapwagens. 1 Schuitemaker Rapide 145, 1 Schuitemaker Rapide 155 en 2x Krone ZX430 GL. Beide krone opraapwagens hebben een DWM 8-wielig tandem om de bodemdruk te verlagen.
- Aanrijden kuil 
Voor het aanrijden van de kuil maken we gebruik van shovels met dubbellucht.
- Ronde balen persen en wikkelen
De ronde balen maken we met een Krone Comprima CF155 XC pers-wikkelcombinatie. De standaard baalmaat is 1.30m. Standaard doen wij 6 laag folie om de balen. Op verzoek kunnen we meer of minder lagen folie om de balen doen. De pers-wikkelcombinatie is voorzien van een balenkantelaar. Deze kan de balen automatisch op de platte kant neer leggen.
- Kante pakken persen 
We maken onze kante pakken met een Krone Big Pack 1270. De pakken hebben standaard afmetingen 1.60 x 1.20 x 0.70 (LxBxH). De lengte kunnen we opverzoek beperkt aanpassen. De pers is voorzien van een schakelbare messenbalk. Hiermee kunnen we kiezen uit 0, 13 of 26 messen, met theoretische snijafstand van 44 mm.
- Wikkelen ronde balen en/of kante pakken 
Wij kunnen ronde balen en kante pakken wikkelen. Hiervoor gebruiken wij een Kverneland wikkelaar. Standaard doen we 6 laag folie om een pak. Het aantal lagen folie kunnen we op verzoek aanpassen.
- Balen ruimen
De ronde balen halen we van het land met een trekker met voorlader of met een shovel. De kante  pakken ruimen we met een shovel. Hiervoor hebben we een 2-paksklem en een 3-paksklem.
- Hooipersen
Voor het maken van hooipakjes, beschikken wij over 2 welger persen.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu